sonjasworkoutdiary.blogg.se

Min träningsdagbok på nätet!

Varning

Publicerad 2013-09-29 19:07:34 i Allmänt,

Ni som läser bloggen för inspiration kan sluta läsa detta inlägg redan nu, för inlägget kommer att vara mycket oinspirerande. Det handlar nämligen om min långlänk idag, eller ja snarare försök till långlänk. Dethär med att jogga hör ju inte till listan med min favoritträning om man säger så, ibland går det ju helt okej men för det mesta brukar jag vara väldigt dåligt motiverad till detta skumpande och flåsande som jogging oftast är. Kanske inte speciellt smart av mig att spara min löprunda till veckans sista dag heller men man kan ju säga att jag skjutit upp det. Istället har jag gymmat 5 dagar i sträck för att gymma är alltid kul som ni kanske vet att jag tycker.
 
Nåväl, tillbaka till joggingen. Före var jag faktiskt helt ok motiverad värmde upp med att ta lite bilder på mig själv i spegeln och mådde riktigt bra. Men redan när jag märkte att jag hade fel musik med och fel hörlurar så kände jag redan hur modet sänktes. Jag började jogga iväg och efter de första tio metrarna blev mittiallt mina ben tunga som cement, efter ungefär 15 min fick jag stickningar och allmänt ont i magen. Såhär fortsatte det då. Började fundera på att jag nog borde köpa nya skor också och hur jag än försökte fokusera på hållningen och sånt så blev det inte alls bra. Hade dessutom skidbyxor på som resulterade i att jag fick alldeles för varmt. Nå, jag krigade mig fram i ytterligare en halvtimme så det blev då en 'långlänk' på 45 min i mycket varierande tempo eftersom jag blev så förbannad till sist att jag spurtade hem. Men ingen träning är bortkastad så när jag hade duschat och fick i mig något att äta så ska ni veta att jag mådde bättre än bra igen! Slutet gott allting gott.
 
 Före joggingrundan, glad och taggad
 
 
Efteråt, fortfarande konfunderad över hur det gick som det gick
 
 
ordningen återställd, nöjd och belåten. (notera mitt after-workout-glow)
 
 
 
 

Vilodag

Publicerad 2013-09-28 15:30:12 i Allmänt,

Planerar denna dag som vilodag. Skulle vara i behov av massage idag igen trots att jag fick en helt godkänd massage av min pojkvän igår. Just nu känns det i nedre ryggen och rumpan som mest. Skönt med vilodag med andra ord. Ska hem till familjen nu efter jobbet och slappa. Ha en bra lördag alla och imorgon blir det löpning i någon form!


Fredag

Publicerad 2013-09-27 12:44:40 i Allmänt,

Det var länge sedan sist som jag och Mimmi tränade tillsammans på gymmet. Vi bestämde oss för ett helkropps pass och detta blev min fjärde gympass denna vecka. Ska försöka mig ut på långlänk i helgen.

Dagens träningspass alltså;
Pull ups 3 st lyckade
Bänkpress 30 kg x 10
40 kg x 10
50 kg x 3 (PR!!)
Biceps 12 kg x 10 , tre varv
Biceps i preacher bänk 8-9 kg
Supermagisar med käpp 3x 20
Biceps övning i kabelmaskin 17 kg x 10, tre varv
Triceps 15 kg x 12 , tre varv

Lite råddigt då jag inte vet vad alla övningar heter. Men bra pass allt som allt.




Godmorgon

Publicerad 2013-09-26 07:28:12 i Allmänt,

När väckarklockan ringde kl. 05.40 hoppade jag ur sängen, kokade en tre minuters mikrogröt medan jag klädde på mig. Sen blandade jag en smoothie med mixern som troligen såg till att alla grannar också vaknade. Åt upp görten, borstade tänderna och nappade med mig mina färdigt packade väskor.

Väl på gymmet blev det en spontan ass-day. Ass to grass, utfall i smithmaskin, utfall med två 14 kg vikter i händerna, ryggövningar och magövningar. Efteråt var det skönt med bastu kan ni tro. Nu väntar en hel dag i skolan.






Zumba

Publicerad 2013-09-25 21:32:39 i Allmänt,

Glömde visst skriva igår, då var jag på gym med Julia, Tina och Filip. Vi körde armar, rygg och mage. För mig blev det mest biceps, övre rygg och lite bröst. Bänkade mitt PR 45 kg, nästa vecka siktar jag på 50 kg. Efteråt blev der världens godaste pizza och på kvällen popcorn och choklad = snacksdag.

Idag då har jag varit på zumba som Mimmi drar på Opisto. Rolig och svettig timme. Efter en matinladdning är jag nu redo att sova för imorgon blir det morgongym kl. 6.00. Godnatt!




Älskade måndag

Publicerad 2013-09-23 13:35:13 i Allmänt,

Jag tycker väldigt mycket om måndagar. Speciellt lediga sådana, när veckohandeln redan är gjord på söndag och när man kör sitt favorit pass på gymmet. Vaknade efter många timmar sömn och åt en stadig frukost, sen var det bara att gå iväg till gymmet. Hade helt bra flyt med min bendag. Hemma igen fixade jag en stor proteinrik tonfisksallad. Sen har jag också hunnit med en kaffe på stan med Eva och ätit världens godaste kokosboll. PS. Aschan Coffee & Deli är Vasas bästa café.




Vilodag

Publicerad 2013-09-22 21:36:39 i Allmänt,

Denna söndag har jag spenderat mestadels hemma vilket är mycket ovanligt. För det mesta ränner jag runt med ett och annat om dagarna men denna söndag hade jag lovat älsklingen att vara hemma hela dagen. Trots detta hann jag veckohandla och ta en skön kvällspromenad med bästa vännen. Skönt avslut på veckan med filmmys till sist.


Lördagsgym

Publicerad 2013-09-21 22:40:17 i Allmänt,

Hade massor av energi i kroppen tack vare smörgåstårta och bullar som jag fått i mig på en begravning på morgonen. Det blev alltså ett rätt så lyckat bröst, axel och biceps pass. Med mig hade jag Mimmi och vi tog inga bilder så ni får hålla till godo med en gammal bild.

snacksdagen har fortsatt med godis och popcorn så vi får se hur bra det går med min vilodag imorgon, hoppas överloppsenergin går till hjärnan när jag skall läsa på tent istället.

Triceps & rygg

Publicerad 2013-09-20 11:32:22 i Allmänt,

Började skolan först klockan 11 idag så jag och Tina bestämde oss för att fara och gymma på morgonen. Vi körd mitt triceps & ryggpass tillsammans. Inte speciellt tungt pass men helt tillräckligt för att göra före en skoldag som slutar klockan 17.30. Skönt att gymma på morgonen också då det inte är så fullt på gymmet. 
På bra humör både före och efter träningen!
 
 
 

Höst

Publicerad 2013-09-19 18:25:20 i Allmänt,

Dagens träning:
20 km cykling
45 min jogging och mitt och mammas favorit träningspass i en park
Det blev mycket frisk luft och ett lyckat träningspass. Man känner verkligen att det är höst nu, vilket förstås är jätte mysigt enligt mig.




Morgonträning

Publicerad 2013-09-18 08:05:57 i Allmänt,

Träning i all ära men morgonträning har jag alltid haft svårt med eftersom jag är så morgontrött. Idag hade vi dock kommit överrens vännerna emellan att befinna oss på gymmet kl. 7.00. Steg upp en halvtimme före, slevade i mig en tallrik havregrynsgröt, packade med mellanmål och så gick jag iväg.
Vi började med 30 min virtuell powercore och sedan körde vi bänkpress. Jag bänkade 45 kg som mest.




they call me sport geek

Publicerad 2013-09-17 19:52:49 i Allmänt,

Denna dag har varit lång kan jag säga er. Började med skola klockan 8.30, sedan hade jag en timme på mig innan jobbet började. Hängde hos Julia och fick i mig något gott att äta och bra sällskap. Sen blev det jobb och eftersom jag hade med joggingkläderna så stack jag iväg på en timmes joggingtur under kvällen. Eller kanske man inte skall kalla det jogging för jag var lite väl ivrig och sprang nog mest. Behöver få ner farten lite så jag skulle orka med längre länkar och öva upp uthålligheten mer.
 
Nu är jag nöjd och glad och slipper snart hem från jobbet. Imorgon blir det tidig väckning för morgongym med mina trogna vänner Julia och Tina.
bjuder på en bild från ett annat träningspass, visst snygg tröja?
 

Veckans bästa dag

Publicerad 2013-09-16 19:50:32 i Allmänt,

Syftar inte på måndag utan på bendag. Dagen då jag ger allt, mosar mina muskler och kör tills benen nästan gråter. Bendag har alltid varit nr. 1 för mig och när jag började gymma körde jag nästan bara ben och rumpa.
Känslan efteråt när man slappnar av i infrabastun är obeskrivligt. Bästa starten på en bra vecka. Imorgon blir det den obligatoriska långlänken. Men först massor med mat och sömn!


nya kompressions strumpor för 3 e från LIDL, yey

Intervallträning/backdrag

Publicerad 2013-09-15 21:09:00 i Allmänt,

Tänkte dela med mig av ett av mina jobbigaste träningspass som jag hittills har genomfört två gånger denna säsong. Detta är ett extremt backdrag och samtidigt intervallträning. Denna träning har jag börjat med inför Botniavasan 2014 eftersom intervallträning är viktigt inför uthållighetsgrenar. Backträningen tar dessutom mycket på benen och rumpan samtidigt som jag använder stavar för att få ut maximalt av träningen. Liknande träning är jag bekant med sedan jag tävlade i skidning och backen är också bekant från dessa tider. Jag springer alltså upp för Öjberget i Sundom, mera exakt där var skidliftarna finns på vintern. 
 
Först värmer jag upp genom att jogga runt spåret eller gå upp för en av de mindre branta backarna. Sen är det bara att ta sig ner till foten av backen och jogga upp så hårt det går och så långt det går. En del gången kommer jag mig ända upp i ett kör men några gånger tvingas jag stanna och ta ny fart i slutet av backen (det brantaste stället). 5 varv upp och ner räcker bra än så länge och detta tillsammans med uppvärmingen tar ca 1 h. 
 
Så om ni känner för riktigt extrem intervallträning så sikta in er på närmaste slalombacke, utrusta er med stavar, orienteringsskor (för bäst grepp) och riktigt badass mode. Känslan på toppen efter varje drag känns som värsta undergången i några sekunder men sedan är det bara skönt och man lyckas glömma det jobbiga på vägen ner inför nästa intervall. 
 

Söndags träning

Publicerad 2013-09-15 13:55:12 i Allmänt,

Har jobbat hela förmiddagen och nu före kvällens jobb så stack jag till gymmet. Dagens träning blev triceps, rygg och mage. Kändes helt ok och pressade ut det sista ur mina triceps. Nu blir det kyckling wook med mörka makaroner.


Perfekt timing

Publicerad 2013-09-14 21:04:23 i Allmänt,

Min blogg återuppstår , bloggen där jag skall inspirera till hälsosam livsstil. Här får ni se vad min själ mår bra av;
snacksdaaay till tusen med massor av godis och energidryck ( pizzan var redan uppäten när denhär bilden togs)
 

Försöker igen

Publicerad 2013-09-14 09:42:00 i Allmänt,

Tror jag skall försöka börja blogga igen. Träningen funkar super och jag har börjat få in en långlänk och ett intervallpass i veckan. Styrketräning är fortfarande mest inspirerande men långlänkarna är okej om man har bra musik i öronen och känslan efteråt är förstås otrolig. Vad gäller intervallerna måste jag vara ärlig och säga att de är bara jobbiga men med tanke på effekten av dem så går det att övertala sig själv. Cardio-mässigt sådär annars dansar jag zumba minst en gång i veckan också.
 
Matintaget på sommaren har varit mer eller mindre bra planerat och många restaurangbesök samt mycket caféhäng har jag unnat mig. Försöker för tillfället få bättre matrutiner igen med näringsrik mat. Denna 'diet' är en bra grund för mig att följa så vet jag ungefär vad jag behöver i matväg: http://www.livtv.fi/ohjelmat/jutta-ja-superdieetit/etusivu/uutinen/advanced-ruokavalio-naiselle-jonka-tavoite-kehittää-lihasmassaa
Att veckohandla är både ekonomiskt och smart eftersom man då kan planera vad man äter under veckan och att man nöjer sig med det som finns hemma. I 'dieten' ovan finns enkla basvaror som jag handlar och sen modifierar jag de varma måltiderna enligt egen tycke och smak. När man är mycket igång som jag är behöver det alltid finnas bra och närningsrik mat till hands. Om man inte planerar sin mat tillräckligt noga är det mycket enklare att falla för snabbmat. Det är jätte viktigt enlgit mig att unna sig godsaker men i vardagen är riktig husmanskost och enkla mellanmål det bästa för orken och humöret.
 
såhär kan min shoppingvagn se ut när jag veckohandlar:
 
 
jag älskar mat;

enkelt mellanmål att ta med sig till jobbet; kvarg och mogna söta nektariner, om man inte har tillgång till kylskåp t.ex. i skolan brukar jag blanda i frysta bär i kvargen så håller den sig kall en stund
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela