sonjasworkoutdiary.blogg.se

Min träningsdagbok på nätet!

Mat

Publicerad 2014-02-27 16:34:36 i Allmänt,

Jag är ganska dyr i drift om man säger så. Jag ligger på 70+ kg och innehåller en del muskler, tränar varje dag och bygger muskler. Så det går åt en del mat i vårt hushåll eftersom det sannerligen inte är något fel på min aptit. Därför handlar jag på LIDL eftersom det är billigast och man får bästa kvargen därifrån.

Idag gjorde jag ett hopkok av rester med hjälp av denna bra bok som jag fått. Världens enklaste - stekt ris!




Utmanat mig själv!

Publicerad 2014-02-27 13:57:16 i Allmänt,

Igårkväll när jag scrollade genom min instagram feed så såg en liten videosnutt om plyoträning. Hela kvällen och ännu på morgonen idag försökte jag hitta ett plyo-typs träningspass som man kunde göra ute utan egentlig utrustning. När jag öppnade dörren så märkte jag att det var kallare än jag trott och jag började nästan överväga att bara gå till gymmet istället. Men jag surfade vidare lite och hittade ett bra upplägg som jag lite modifierade och så sprang jag iväg till 'båtparken' på väg mot Brändö. 
 
Push upsen och plank jacksen gjorde jag med händerna mot en bänk så att de skulle vara lite lättare, men passet i sig var aboslut inte lätt och efter första varvet började jag ifrågasätt min konditon totalt. Älskar sån träning där man pushar sig själv så långt att det är hur jobbigt som hellst trots att man är i rätt bra form.
 
Såhär visade klockan när jag avslutat femte varvet. Tänkte ge upp vid fjärde varvet men utmanade mig själv och genomförde alltså fem hela varv med 1-2 min vila mellan varven.
 
Trots det lite ruggiga vädret så var det skönt att träna ute och jag som är ganska bekväm av mig behöver sånahär små utmaningar ibland. Fick odlat några fräknar också genom molkntäcket, så vårsolen finns nog där bakom! 
 
 

Hur orkar man?

Publicerad 2014-02-26 17:58:54 i Allmänt,

Det finns säkert någon som undrar hur jag orkar träna 6 pass eller mera i veckan. Till att börja med kan jag säga att det liksom går helt automatiskt, det är mitt enda egentliga fritidsintresse så tiden är sällan något problem för mig.  Jag har tränat mer eller mindre hela mitt liv och efter att jag höll upp i nästan två år helt från träning var det såklart svårt att börja om. Det var också i denna veva som jag fann gymmet, rent slumpässigt dessutom eftersom jag vann ett presentkort dit. I början tyckte jag det var så kul med allt nytt och jag var motiverad att börja röra på mig eftersom jag var i rätt dålig form. Jag helt enkelt bara gick till gymmet nästan varje dag och till sist var det en vana. Jag kan förstå om alla inte tycker det är lika lätt att hålla ingång, för min svaghet är att jag har väldigt svårt att hålla mig från godsaker, vilket kanske någon annan har super diciplin på.
Här kommer några tips som kan hålla motivationen uppe:
 
Snygg och ordentlig utrustning, själv föredrar jag glada färger som piggar upp
 
Goda träningskompisar. Man kan kombinera umgänge med vänner och familj med träning.
 
Prova på nya grenar eller återuppta barndomens grenar, roligt som omväxling!
 
Att ha roligt och inte ta allt på fullaste allvar hela tiden.
 
Vila tillräckligt, efter en vilodag har man alltid ny motivation och energi.
 
 
Maten smakar alltid bättre efter ett ordentligt träningspass, om inget annat motiverar så kanske detta.
 
Spänn, spänn och ta massor av bilder. Bilderna förmedlar de framsteg som man kanske annars inte ser.
 
Planering är A och O. Jag planerar ofta in veckans träning på förhand så att jag hinner fastän jag har mycket annat att göra. Veckohandel är också otroligt viktigt för mig. Då fyller jag förråden med ordentlig mat och så finns det nära till hands när jag är hungrig.
 
 
 
Trevlig onsdag på er, nu skall jag planera resten av veckans träning!

Hej kära vänner!

Publicerad 2014-02-26 13:32:45 i Allmänt,

Nu har jag bakom mig en väldigt tung och stressig höst. Jag studerar ju som bekant till sjuksköterska och på hösten hade vi två långa praktikavsnitt efter varann. Förutom det har jag som vanligt jobbat på sidan om och tränat minst 5 dagar i veckan. Dessutom ändrades mitt träningsupplägg ganska totalt när jag började förbereda mig inför Botniavasan 2014 (som troligtvis inte blir av nu heller). Fick ett personligt träningsprogram med löpning i olika tempo samt intervallträning. Det gick väl sådär att följa anvsiningarna och helt ärligt hade jag allra hellst bara fortsatt gymma tungt istället för de oändliga länkandet i det regninga och deppiga höstmörkret. Så kort och gott, jag tränade halvhjärtat allt, fortsatte också med gym men det kändes stundvis oinspirerat när det var lättare vikter och längre serier som gällde. Kom också fram till där ett tag att jag jobbar bäst om jag helt får bestämma själv över vad jag tränar. Missförstå mig inte, det är klart att jag själv valt att träna inför botniavasan men som jag sedermera kom fram till så är uthållighetsträning bland det tråkigaste som finns. Som tur har jag haft mamma med på resan och vi har avverkat många fina kilometer både löpning och skidning tillsammans.
Jullovet var iallafall jätte skönt och jag vilade verkligen ut och fick nya insikter om både mat, vila och träning. Efter att ha ätit mycket och gott November-December så har jag sakta men säkert hittat tillbaka till en mer jämn och bra kosthållning. Nu har jag också börjat träna tungt på gymmet igen eftersom det är min absoluta favorit-träningsform här i livet. Trots den lite hackiga hösten har jag gjort framsteg i min träning. Min kondition och uthållighet har blivit bättre och en del framsteg i styrka har jag också sett. Så nu kör vi, ska köra mycket styrka, lite uthållighet och en del spänst- och smidighetsträning denna vår!
En bild på mig från igår. För mig handlar lycka om att hitta en balans mellan träning, mat, sömn och goda människorelationer. Jag tror det är en livslång resa och alltid lär man sig något nytt om sig själv och andra. Jag strävar efter att vara en stark människa både fysiskt och psykiskt.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela