sonjasworkoutdiary.blogg.se

Min träningsdagbok på nätet!

Photoshoot

Publicerad 2013-07-23 23:21:00 i Allmänt,

Här kommer lite bilder som Eva tog på mig idag,vi hade sportigt tema såklart vilket passar till denna blogg. Alla bilder är helt oredigerade och jag kommer editera dem en del av dem framöver och kanske kommer det upp fler så småningom. 
 
 

Dagens träning

Publicerad 2013-07-20 20:11:03 i Allmänt,

Somnade allt för sent igår eftersom jag för ovanlighetens skull var ute och dansade. Jag ville få tillräckligt med sömn ändå så när jag vaknade hade jag rätt begränsat med tid att träna. Med snacksdag föregående kväll så gick det hur lätt som heller att träna på tom mage.

Trots att träningspasset blev kort så var det desto effektivare. Tio backdrag upp för en brant backe i vårt kvarter. Åtta vanliga med maxfart och två med långa spänsthopp. Intervallträning med andra ord, mycket skönt när jag verkligen "tvingades" pressa fullt ut. Träningen tog lite mer än en halvtimme.

bild från igår men samma nya favorit adidas löptights från UFF för 7,50€.

Resten av dagen har jag då spenderat på jobbet.

Dagens träning (fredag)

Publicerad 2013-07-20 02:21:25 i Allmänt,

Intervallträning ute i den sköna sommarsolen. Ett HIIT( high intensive interval training) pass med 1 min i nästan max fart och 4 min återhämtning med joggning. Upprepade detta tre gånger så det blev 15 min sammanlagt. Efter detta drog jag upp mig tio gågner på raken (personligt rekord!!) och gjorde lite dippar på en bänk.

solen gör en glad!

på kvällen blev det godis och energidryck, lyckad ledig dag med andra ord.

Dagens träning

Publicerad 2013-07-18 23:58:15 i Allmänt,

Igår onsdag hade jag en välbehövlig vilodag som bestod av mycket sömn, god mat, chill på stan med Eva och jobb på kvällen. 
 
Idag var det då dags för den efterlängtade bendagen, veckans favorit. Jag körde passet med Mimmi vilket resulterade i att det tog dubbelt så länge och att man fick vila ordentligt mellan övningarna. Vi hade det riktigt roligt iallafall och tog det lugnt i bastun en stund efteråt också. Ska försöka mig på lite cardio imorgon, varför är styrketräning så mycket roligare?
Leg day yay!
 

Dagens träning

Publicerad 2013-07-16 12:09:09 i Allmänt,

Kände mig helt slut på morgonen när jag vaknade trots över nio timmar sömn. Huvudvärken fanns kvar och dessutom helt uppsvälld och sjuk i magen. Trots detta steg jag upp och åt frukost , sen var det bara att gå till gymmet som planerat.
Framme på gymmet sätt jag igång musiken i hörlurarna och posade lite i spegeln, feelisen började höjas och efter uppvärmningen var jag i mitt esse. Det blev ett strålande triceps, rygg -pass med gårdagens squatchallenge 140 squats som avslutning! Squatsen var jobbiga eftersom jag är otroligt limin i min rumpa från söndagen, tog ett djupt andetag efter 100 men fortsatte sedan direkt med de sista 40.

Så man skall int låta bli att träna direkt om det känns motigt innan, man ångrar aldrig ett träningspass sedan.

beast mode on! (efter träningspasset med bra feelis )

en liten kaffe med grädde före kvällstur på jobbet

Dagens träning del 2

Publicerad 2013-07-15 22:11:26 i Allmänt,

Hann inte äta ordentligt och inte dricka nästan något idag vilket resulterade i huvudvärk. Hade ärenden på stan, veckohandel och sedan direkt på bio med min fästman och mina småbröder. Jag och Mimmi hade dock på förhand bestämt oss för gym på kvällen så det var bara att ta en panadol och försöka tanka vatten innan. På schemat stod bröst, axlar och biceps och trots min huvudvärk kunde jag utföra träningen bra och med ökade vikter på nästan alla övningar, fick bara ta det riktigt lugnt och det är ju bara bra för en bra form. Satt en stund i bastun efteråt och nu sedan har jag ätit ordentligt efteråt. 
 
Ska gå och lägga mig i tid trots kvällstur på jobbet imorgon så får kroppen återhämta sig maximalt. Hoppas på att huvudvärken skall ge med sig tills imorgon så jag kan köra något bra träningspass innan jobbet.
en bild från tidigare iår
 

Dagens träning

Publicerad 2013-07-15 11:47:41 i Allmänt,

Började dagen med morgoncardio, löpning och powerwalk till bra musik. Länken varade 30 minuter. Det är otroligt skönt med morgonlänk trots att det först känns tungt, kroppen vaknar till och dagen blir mycket bättre.



Efteråt blev det god frukost i form av havregryns gröt och jordgubbssylt.

Dagens träning

Publicerad 2013-07-14 22:49:35 i Allmänt,

Jag och Mimmi kom fram till att vi behöver en extra ass-day. Har ju redan en bendag med en del rumpa men också övningar för bara benen, så denna ass-day är helt tillägnad åt våra bakdelar alltså. Vi körde all in och pressade oss genom passet med mer vikter än föregående pass. Övningar som vi gjorde (bilderna från google);
 
Uppvärmning: 135 squats (squat challenge day 14)
 
Utfallssteg i smith-maskin, perfekt för rumpan och känns precis mitt i.
min vikt: 40 kg x 10 reps/ben x 3
 
 
Ass to grass, har vanliga squats på min bendag så dess kompletterar bra
min vikt: 40 kg x 12 reps
50 kg x 8 reps x 2
 
Pelvic raise 
min vikt: 25 kg x20 x3
 
 
Walking lunges 
min vikt: 25 kg:s platta i famnen 9/ben x 3
 
 
Plus plankan 3 x 1½ min till slut. 
 
 

Vilodag

Publicerad 2013-07-13 21:46:12 i Allmänt,

Men squat challenge pågår så det blev 130 squats, har hittills gjort alla i ett sträck och siktar på att göra det fram till slutet.

posa mer! Akon och Pitbulls "Everybody f*cks" - låten räckte till för 130 squats.

Dagens träningspass

Publicerad 2013-07-12 20:21:05 i Allmänt,

Gym, gym, gym! Dagens,träningspass blev mitt triceps- och ryggpass som en PT gjort åt mig. Mimmi var med och vi gjorde passet tillsammans. Träningen var jobbig men kul att vara på gymmet!


Squat challenge

Publicerad 2013-07-11 11:29:31 i Allmänt,

Har glömt att skriva att jag håller på med squat challenge utöver mina squats med tunga vikter. Mimmi började med det och så hängde jag på, man kan börja när som hellst och vi började 1:a Julia så det är lätt att hålla reda på vilken dag man befinner sig på.


Där har vi det, utmana dig själv och pröva!

Dagens träning

Publicerad 2013-07-11 11:25:12 i Allmänt,

Det blev gymmet idag igen, vissa veckor blir det mera uteträning men denna vecka har jag varit otroligt gymsugen. Jag körde ett helt fritt eget pass, eftersom det är mitt eget kan jag dela med mig(tyvärr vet jag inte vad övningarna heter, men jag ska göra ett bildinlägg någon dag);

Biceps på två olika sätt med 10 kg
Axelträning med hantlar 10 kg
Övre ryggen med 16 kg hantlar
Bänkpress 30 kg
Biceps i kabelmaskin 20/22/20 kg
Övre rygg i kabelmaskin 20/22/20 kg
alla dessa med 8-12 rep och gånger tre
110 squats
15 min cardio

Ett något kortare träningspass för kvällstur på jobbet. Ha en bra dag och kom ihåg att träna!

minst såhär svettig skall man vara efter ett lyckat gympass


kvarg med blåbär efteråt

Dagens träning del 2

Publicerad 2013-07-10 20:17:51 i Allmänt,

Lediga dagar är bra då man i lugn och ro hinner planera och utföra sin träning. Veckans favoritpass alltså ben/rumpa stod på schemat. Hela passet gick riktigt bra och jag pressade verkligen idag så det bara brände i benen mellan övningarna. Ökade till 50 kg på deadlifts med raka ben också, den magiska övningen som hittar min baklårsmuskel perfekt. Avrundade med tre serier av en magövning på pilatesboll och sedan en riktigt lång strech. Satt en god stund i bastun också efteråt, så nu mår kroppen bra och själen ännu bättre.
 
mina främre lårmuskler är jag ganska stolt över!
 

Dagens träning

Publicerad 2013-07-10 12:22:28 i Allmänt,

Har ledig dag och passade på att sova 10 h inatt, känner riktigt hur utvilad min kropp är. Började dagen med jogging/ powerwalk på gästande mage i 30 min. Efter det blev det mat. Planerar att ha bendag på gymmet ikväll.

blingbling med min älskade lippis

Dagens träning

Publicerad 2013-07-08 21:29:13 i Allmänt,

Alltid bra att börja veckan med ett ordentligt styrkepass. Det blev bröst, axlar, biceps och mage plus 20 min löpning. Hade med mig Mimmi min trogne gymkompis.

Döden

Publicerad 2013-07-07 21:45:33 i Allmänt,

Uppdateringen har torkat in och bloggen är nästan död efter lite mer än en veckas uppehåll. Hur jag än försöker går det alltid såhär för mina bloggar, har nog aldrig varit någon dagboksskrivare heller fast jag velat. Hursomhellst kan jag meddela att jag är lika aktiv som förr med min träning och den torkar nog inte in trots att dagboken gör det emellanåt.

I veckan som gått har jag hunnit med 6 träningspass och en tävling samt en vilodag. I helgen har jag varit på resa och tränat på hotellgym. I matväg har veckan gått bra och helgen mera onyttig än nyttig, dock nyttigt för själen!

Bilder från den tysta veckan:
























Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela